Londonban, hej / 5

Drága Jó Férjuram,

elérkezett az ötödik nap, amelyet távol töltünk Öntől és az én édes, egyetlen fiamtól. E sorokat nővérem richmond-i nyári reggelizőjében írom, amelynek úgy mérete, mint tájolása megfelelő, berendezése meglehetősen kényelmes. Bár hamarosan viszont látjuk egymást, muszáj most azonnal megírnom Önnek, milyen csodálatos gyermekeink vannak. Az Ön Lili leánya mind modorában, mind külső megjelenésében méltón képviseli családunkat itt Londonban. Lady Elisabeth mennyire örülne, ha látná, milyen kellemmel és otthonossággal kalauzol bennünket. Olyan színes útitervet állított össze nekünk, amelyet udvari körökben is méltányolnának. Tegnap emeletes kocsin jártuk be a várost, ami nemcsak arra volt jó, hogy nézelődés közben végre hosszan és zavartalanul tudjunk beszélgetni élményeinkről, terveinkről, de közben egyetlen látnivaló sem kerülte el a figyelmemet, amit otthon barátnőim joggal kérnének számon rajtam. Meg is számoltam, a Buckingham Palotának 468 ablaka van. Ami pedig a kis Minnát illeti, végtelen érdeklődéssel és türelemmel viselte a majdnem három órás utat, s mellette ülve alkalmam volt hosszan megfigyelni kedves arcélét, amely Önre emlékeztet. Ifjú kora ellenére és a számára szokatlan környezetben is, páratlan önfegyelemmel kíméli az idegeimet. Persze, ahol lehet, a kedvében járunk.
Nővéremet napközben az Egylet ügyei meglehetősen lefoglalják, de kellemes estéket töltünk együtt. Sajnos a drága jó Mr László, akit az első két nap még tanulmányai kötöttek le, hirtelen ágynak esett, így az ő társaságát átmenetileg nélkülöznünk kell, ám reméljük, már túl van a nehezén és rövidesen csatlakozik hozzánk.
Remélem Önt sem kínozza a köszvény ebben a hirtelen jött tavaszban, napi sétáját nem hanyagolja el. Kérem, ha ideje engedi, tegye tiszteletét a szomszéd birtokon és adja át legforróbb üdvözletünket, különösen a legifjabb Mr. Szabónak, akit gyakran és nagy szeretettel emlegetünk.

Az Ön Szerető Hitvese

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s