Allergo barbaro

Nekem a parlagfű a legnagyobb ellenségem. Nem szeretem és nem áldom, hanem gyűlölöm és átkozom, ahogy a napot is, amikor megismertem. Úgy nyolc-tíz éve éjszaka jött rám az első roham, olyan lett az orrom, mint egy befalazott konnektor, se ki, se be. Azóta minden augusztusban a tűzijátékkal nagyjából egy időben elkezdek tüsszögni, erővel és kitartással, akár egy cintányér a fúvószenekarban. Szeretteim körében még röfögök is mellé, mert a szájpadlásom viszketésén egyedül ily módon tudok enyhíteni. Ezen kívül használok akupunktúrát, homeopátiát, ígéretes nevű tinktúrákat és tablettákat, és a disznózsírtól az olívaolajig bármit képes vagyok belekenni az orromba. Csak szteroidot nem, mert az felhalmozódik. Nálam pedig minden felhalmozódik, ráadásul a legrosszabb helyeken.
Allergia – írják az orvosi meghatározások – az immunrendszer túlzott reakciója. Túlzott reakciókban eléggé otthon vagyok, általában miután kimondok valamit, kezdek el számolni, visszafelé. Éppen ezért gondolnám azt, hogy az allergia az introvertáltak, a lépcsőházi gondolkodók betegsége, valamiféle oktató jellegű provokáció. Ne hagyd magad, állj a sarkadra, szólj be neki! – követelik az immunsejtek, és csak szeded elő a papír zsebkendőket, míg végül az asztalra csapsz. Így volna értelme.
Egy másik elméletem szerint az allergia az isteni irónia bizonyítéka: Prüszköljetek és vakaróddzatok, mert nagy a ti bűnötök! Több magyarázat épült aköré, vajon miért dugta Napóleon állandóan mellényébe a kezét? Egyes feltételezések szerint gyomorfekélye volt, mások szerint mellrákja.  Arra senki nem gondolt még, hogy csupán zsebkendőjét tartotta keze ügyében?
Múlt héten allergiámat egy vírusfertőzés is tetézte, rettenetes volt, mint egy influenza, csak két napig tartott. Amióta elmúlt, sokkal enyhébbek a tüneteim, de tényleg. Koncot dobtam az immunrendszeremnek. Lehet, hogy feltaláltam az allergia ellenszerét?
Bizonyos betegségeket csak akkor lehet meggyógyítani, ha azokat idejekorán előidézzük. Beszél majd az utókor.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s