Csóksztori

gilmore-girls-590x396

Minnával elkezdtük nézni a Szívek szállodáját. Ki kell építenem a kisebbik lányommal való kapcsolatomban is a romantikus témájú beszélgetések dimenzióját, mert a nagycsoport sok új érzést és kalandot tartogat, Minna pedig meglehetősen fogékony az ilyen típusú érzésekre és kalandokra. A nagyok szerint ezzel a sorozattal érdemes alapozni. Igaz, ők a nővéremmel nézték végig mind a hét évadot, mert nekem folyamatos lelkiismeret-furdalásom van az egyéb rám váró teendők miatt. A nővérem szerint egyáltalán nem lehet velem zülleni, amióta gyerekeim vannak, de ezen most változtatni fogok, anyai kötelességből.
A Szívek szállodája tökéletes aperitif: olyan limonádé, amelyből nem spórolták ki a citromot. Mióta elmerültünk a sorozatban, én az anya és lánya közti szópárbajokat élvezem a legjobban, és nemcsak azért, mert örülök, hogy a gyerekem látja, nemcsak nálunk van generációs feszültség. Minna, akik újabban – Rory-hoz hasonulva – középen hordja a választékát, inkább a szerelmi szálak bonyolódását és az évődéseket szereti. Ezt szerencsére ízlésesen, ugyanakkor átélhetően vitték színre. Az irodalomtanár kicsit sok ezzel a rengeteg Prousttal, úgyhogy Luke-nak drukkolok, bár az a sapka néha idegesítő a fején és az első csókig legalább megborotválkozhatna. Már a negyedik dvd harmadik filmjénél tartunk, és számos helyzet adódott, de a csók még mindig várat magára. Jól van ez így.
Tizenöt éves voltam, amikor a velem egyidős fiú, akinek tetszettem, ugyan csak a gimnázium folyosóján mentünk el párszor egymás mellett, odajött és azt kérdezte: Járunk? Mit lehet erre mondani, hogy ne sértsem meg? Járjunk. Egyik nap lesétáltunk a Duna-partra. Ködös őszi délután volt. Ugye, most tudod, mi jön? – hangzott az érzelmes mondat. Legalább figyelmeztet – gondoltam, aztán már mászott is egy meztelen csiga a számba. Tényleg ez volna a csók? Erre vártam annyit, amikor a tesómmal este a hálószobából kiszökve, a galérián hasalva izgultunk: vajon azon a kedden Onedin kapitány megcsókolja-e végre Miss Eleonora Biddulph-ot.
Remélem, Minna első csókja eszményibben alakul majd, és azokon a hosszú-hosszú-hosszú éveken át, mire erre ugye sor kerül, jóllakunk majd mások románcával.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s