Hajművelő Szalon – A mentőállomás

14856-nyari-napforduloMeghallgattam az adást élőben. Rosszabbra számítottam. Mindig émelygek kicsit, amikor rólam van szó. Aki nem hallott még soha beszélni, de látott már takarítani, tudja, mire gondolok. Fel kéne seperni. Előveszem a partvist. Elkezdem az étkező közepén, aztán észreveszem, hogy morzsák vannak a konyhapulton. A partvist nekitámasztom az ebédlőasztalnak és megyek a konyhába a morzsákért. Közben eszembe jut a szemétlapát, mert hogy az is kell majd. Ahogy érte nyúlok, látom, a szemetesvödör megint olyan statikai érzékkel lett megpúpozva, hogy én vagyok az első, aki nem tudom tovább emelni a tétet. Leviszem a szemetet, a lapáttal a kezemben. Visszajövet az előszobában megállapítom, hogy a széthányt cipők között a lenyírt fűmorzsalék már elkezdett a fürdőszoba felé vándorolni. Előbb még ezt össze, mert innen úgyis csak beviszem, és aztán vissza az étkezőasztalhoz. Na, ugyanilyen vagyok élőszóban. Hiába kértem előre Györfi Reginát, a T Rádió műsorvezetőjét, hogy ha kell, erőszakkal, de vágjon közbe. Hagyott és én beszéltem. Esküszöm, ha volna erre aktív szén, bevenném.
Az első blokkban előéletemet olyan monoton hangsávban mesélem el, amely valószínűleg hipnotizálásra is alkalmas. Ahogy viszont a hajhoz és a fodrászathoz érünk, határozottan megelevenedek. Azért az olló mindig tűzbe hoz.
Az S-em persze susog, és a mondat végén se viszem le mindig a hangsúlyt, valószínűleg azért, mert nincs vége a mondatnak, mintha félnék befejezni a mondatot, nehogy már véget érjek!
Akit még most is érdekel nettó egy óra szöveg a számból, négy felvonásban, töltsön magának egy nagyfröccsöt, dőljön hátra és hallgassa:

http://www.tradio.hu/listen.php?file=2948
(A beszélgetés 2016. június 20-án hangzott el a weben hallgatható T Rádió „Mi legyen belőlem?” című műsorában.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s