Itt a piros

A június a kedvenc hónapom: érik a cseresznye, kezdődik a vakáció és anyukám a születésemet is a nyári napfordulóra időzítette. Szóval a június nekem piros, amit meg kell ünnepelni.
Tegnap Amanda elvitt a Paradicsomba. Amanda a vendégem, a Paradicsom pedig egy turkáló Szentendrén, melynek ajtaján a hétköznapiság sivatagából a kisvárosi extravagancia buja trópusi őserdejébe lépsz át. A szorosan egymáshoz préselődő anyagok és az erős színek közt sűrű és nehéz a levegő. Egyszervolt verítékek, parfümök, vegyszerek és a por keveredik itt a használt ruhák ópiumos illatává, ami hol csábít, hol taszít – közömbös nem lehetsz vele szemben. A tulajdonos, Gabi akkurátusan a ’80-s évek stílusában megszerkesztett turbó szőke fürtjeivel, türkiz szemkontúrjával és gáttalan nevetésével a butikok félszeg téblábolóiból is előhozza a legősibb turkálási ösztönt. Elég szemünk sarkából figyelni, ahogy elmélyülten kotorászik érzékkel és szenvedéllyel összehordott kincsei között.
Itt minden darab egy és megismételhetetlen. Azt se tudtam, hová kapjak, sokat és egyszerre akartam. A próbafülke foglalt volt, ám mivel csak nők voltunk az üzletben, lesütött szemekkel, ám annál eltökéltebben vetkőztünk az állványok között és dobáltuk magunkra a vállfákról a prédát. A Pirosat elsőként emeltem le, M-es méretben. Ebbe belebújok, ha soha többet nem veszek levegőt, akkor is. Szerencsére az anyag elég rugalmas és megértő volt. A Piros is akart engem. Otthon kimostam, reggelre megszáradt és már gurult is a biciklimen a szalonba. Egész nap nem vettem fel a fodrászköpenyt.

Camera HDR Studio - 1466151382586

One response to “Itt a piros

  1. Boldog szülinapot kívánok Zsuzsa! Ez egy sikeres nap volt neked, gazdagabb lettél egy jó kis rucival. Mi pedig egy érdekes írással. Köszönet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s