Tengertánc

0

Ahogy kiszálltunk a repülőgépből, a kerozin és a forró aszfalt illata a párás, sós levegővel elvegyülve megmásíthatatlanul nyilvánvalóvá tette, hogy nyaralni fogunk. A tenger a legjobb ellenszer a vakációs szorongásra – az érzésre, ami 40 fölött garantált és arról szól, hogy vajon én is ki tudok majd kapcsolódni, vagy csak a pénztárcám.  Mert a körülmények egyre jobban meghatároznak bennünket.  Az amúgy szellősen együtt élő családtagokat időben és térben összezárják, így aztán elég egy nehezen csukódó teraszajtó, egy mogorva pincér, vagy ha elfoglalják bérelt napágyainkat, és az ember máris a komfortérzetét félti.

A derűt belülről kell kimunkálni. Ezért ma hajnalban keltem, hogy megnézzem a napfelkeltét, majd fussak egyet mezítláb a homokban. 5.30 kor keltem, a Nap 5.47-kor.  A különösen élénk és zajos sirályokon kívül csak néhány kagylógyűjtő volt a parton. Nem tudom, hogy ki vagy mi iránt, de megfoghatatlan mélységű szeretet tölt el, amikor ennek a csodálatos ébredésnek tanúja vagyok.

Aztán futottam egy órát, majd a nap a többiekkel folytatódott. Minna, aki megállás nélkül nevet, amikor a tengerben fürdik, összebarátkozott egy orosz kislánnyal, Annával. Én voltam a tolmács. Ja panyimáju i gavarjú nye mnógá – szabadkoztam. Guljátye – képeztem kreatívan a felszólító módot – homok márózsennoje, és a kezébe nyomtam a műanyag tölcsért és lapátot.

A bolgár tengerparton az oroszokon kívül nagyon sok magyar turista is van, ezért az üdülőhelyeken nemcsak magyar feliratokkal és magyarul kiválóan beszélő szállodással, idegenvezetővel találkozunk, hanem magyar slágerek szólnak itt is, ott is. A mi hotelünk Rumba Bárjában például lakodalmas hip-hoppal próbálnak a kedvünkbe járni. Először a nyílászárókkal, valamint a légkondicionáló és a hűtőszekrény összehangolt zúgatásával próbáltuk magunkat Kis Grófotól (ejtsd Grofó) hermetikusan elzárni, mindhiába. Amikor a repülőre felszáll ő Dubai-ban, tudjuk, hogy várják őt odahaza Szabolcsban, és ismerjük a nézését, meg a járását. Lassan vele énekeljük létértelmező dalait, sőt, úgy döntöttük, az immunitás megszerzése érdekében ma este a bárban is alámerülünk. Jó a buli, ez itt a tuti!1 2 3 5 6

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s