Hajkritika EFG-módra/ Michelle Obama

obama1bmichelle-obama-elementary_school_gc

Michelle Obama erős fizikumú, karakteres arcú, szuggesztív tekintetű és bekebelező mosolyú nő. Nemcsak az első fekete first lady az Egyesült Államokban, de színes és energikus megjelenésével, közvetlen modorával a világvezető politikus-feleségek között azért is kivételes, mert a róla készült képek azt mutatják, hogy egyéniségét, nőiségét, életkedvét nemhogy a férje, de a hatalom és a nyilvánosság se tudja megtörni. Az interneten legalább annyi előnytelen fotó található róla, mint amennyi a jó kép, de a kisugárzás egyikről sem hiányzik. Michelle Obama esetében a vonzerő nem arányokból, nem vonások harmóniájából ered, hanem valóban belülről jön: elhivatottság + humor + stílusérzék.

Ami a hajviseleteit illeti, az emancipálódott fekete és a gyökereire büszke afro-amerikai identitás következetesen és váltakozva jut szóhoz, de egyik sem protokolláris merevségben, nosztalgikus érzelgősségben vagy merő pragmatizmusból, sokkal inkább elevenen és cinkosan.

obama0 michelle obama 1

WASHINGTON - DECEMBER 02:  U.S. first lady Michelle Obama speaks during the media preview of the White House holiday decorations December 2, 2009 at the White House in Washington, DC. The theme for the 2009 White House holiday decorations is "Reflect Rejoice Renew."  (Photo by Alex Wong/Getty Images) *** Local Caption *** Michelle Obama

obama6

obama3obama4 obama5obama1cobama7

Nekem a göndör vagy hullámos, oldalválasztékos bobok, vagy a kiegyenesített, áttört / rövid frufrus hosszabbodó, illetve felül megszedett egészforma tetszik a leginkább. Azok a vasalt frizurák, amelyekben a homloki rész megemelve borul előre, illetve a geometrikus vágások, ahol a formavonal az áll fölött halad, kevésbé előnyösek, nem igazán illenek hozzá.
Michelle Obamát hiába látom hivatali kosztümben, koktélruhában, nagy-estélyiben, hibátlan sminkben és frizurában mosolyogni, kezet fogni, beszédet mondani, megnyitni, átadni, el tudom képzelni retusálatlanul: sóváran a hűtő előtt ácsorogni, lavórban lábat áztatni, a banki leveleket bontatlanul félretenni, a gyerek ellenőrzőjét odavágni a földhöz. El tudom hinni róla, hogy van egy hétköznapi énje és anyaként, feleségként, állampolgárként is elég jó.

young-barack-michelle-obama-e1339179859584 obama couple
Ennek bizonyítéka az a 2013-mas felvétel, amelyen Jimmy Fallon showjában – Judson Laipply komikus „Evolution of Dance”-e után – bemutatja az anyatánc fejlődését (Evolution of Mom Dancing)

. Elég laza az elnökné, még akkor is, ha a fellépés apropóját az amerikai gyerekek elhízása elleni Let’s move!/Na mozgás! kampány adta. Azóta elkészült a második rész is: 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s