Tangó és lófarok

0 2 3 4 5 7 2nd Annual Give and Get Fete - Arrivals 9 10 11 12 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 29

Sokan és sokféleképpen hordják összekötve a hajukat. A lófarok kényelmes, az arc- és fejformától, hajadottságoktól, egyéniségtől és stílustól függően kreatívan variálható, örök viselet. Sportoláshoz, munkahelyre, nyaraláshoz, bulizáshoz egyaránt alkalmas, de még esküvői frizurának is megfelel. Lehet hordani a fejtetőn, a fej domborulatán, a nyakszirtcsont fölött vagy a tarkón, középre rendezve vagy féloldalasa, frufruval és frufru nélkül, lazán vagy feszesen, kócosan vagy szépen eldolgozva. Az összefogott haj lehet egyenesre simított, kreppelt vagy hullámos, tupírozott, fonott, sodort, készülhet valódi és póthajból, dekorálható saját anyagából és egyéb kiegészítőkkel (csatok, gyöngyök, szalagok,virágok, kendők).

Bármilyen meglepő, a lófarkak készítésében is számtalan hajformázó termék – hajolaj, wax, lakk – tud látványos segítséget nyújtani. (A tapasztalatom az, hogy nagyon kevés vendég él a lehetőséggel.) A helyes fésülködés mellett pedig a legfontosabb a haj összefogásához használt elasztikus anyag megválasztása. A legtöbb roncsolt hajú nő táskájában lapul egy-egy hajcsomóktól összesodródott fémbetéttel préselt hajgyűrű, vagy ami még rosszabb, befőttes gumi.

A lófarkak tekintetében végtelen a választék, ám ez nem jelenti azt, hogy nem horgonyozhat le valaki a kedvenc típusnál. Unalmas és igénytelen inkább attól lesz egy hajviselet, ha nem leljük fel benne se a koncepciót, se a kivitelezés tudatosságát.

Végül következzék egy tangó, amelyben a nő hátrasimított és tarkón összefogott haja, nyaka és fejtartása legalább annyira része a táncnak, mint a lábak és a kezek mozdulatai. Aki végignézni, – jóllehet a szám címe Oblivion/Feledés – erre az öt percre sokáig emlékezni fog!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s