Hajkritika/ Egy magyar celeb – Dobó Kata

0a

2009 augusztusában sokkoló hírrel rázta föl a média a magyarokat a kovászosuborka-szezon kellős közepén: Dobó Kata levágatta a haját. Hogy hirtelen felindulásból vagy egy szerep kedvéért tette, csak a jó ég tudja, a lényeg, hogy azóta visszanőtt már neki és ez így is van jól.
Az elmúlt bejegyzésben a ’80-as évek hajdivatján gúnyolódtam, pedig van néhány ritka kivétel, akinek alkatilag éppen e korszak öröksége áll a legjobban. Dobó Kata turbó göndör, vörös hajzuhataggal robbant be a köztudatba és majdan nem is fogunk rá emlékezni másképp, mert minden egyéb próbálkozás alulmúlja az „eredetit”.
Az a rövid haj, amelyet 2009-ben készítettek neki, kifejezetten közönségessé tette a megjelenését, hiába vett föl hozzá néha szemüveget.

2a 3a
A hollywood-i look kifésült és beszabályozott hullámaitól úgy néz ki, mint amikor valaki úrinőnek öltözik a farsangon.

5

Kiegyenesített hajjal meg ő is csak egy a sok modell közül, ráadásul a fejére simuló frizura túlságosan fókuszba helyezi arcát, így annak kevésbé előnyös részleteit is (homlok formája és aránya, fogak mélyharapása). Az idő pedig telik, az arcvonások éleződnek.

4
Dobó Kata fröccsként mutat jól igazán: 1/2 arc, 1/2 haj. Ami pedig a hajszíneit illeti, nekem a 6.4 és 7.4 közötti rézvörössel tetszik a legjobban. A világosabb árnyalatok sápasztják és a szeme kékségét sem emelik ki igazán.
Most nyilván felteszi az ember a kérdést: létezik, hogy egy ilyen kedvező adottságokkal rendelkező ember be van a külsejébe zárva? Egész életében ugyanúgy kell kinéznie? A válaszom: igen, vagyis nem. Az alapokon ne változtasson: maradjon vörös és göndör, de hajának hosszát variálhatja (tudnék neki vágni elképesztően jó rövid hajat is), ha pedig inkább a hosszút választja, szépséges sörényét hordhatja kiengedve, összefogva, feltűzve, ultragöndören vagy laza lángnyelvekre szárítva. Dobó Kata esetében a göndör hajat kiegyenesítni: csonkítás, ellenben a burjánzót ügyesen terelgetni, alkalmanként kordában tartani: rafinéria.

6a 7 8a 9a

És hordjon kalapot!

10

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s