Tanulni, tanulni, tanulni

Sosem gondoltam volna, hogy a hajvágásról ollócsattogás nélkül fogok a legtöbbet megtudni. Vasárnap fejeződött be az a 7 modulból álló továbbképzés, amelyet tavaly ősszel kezdtem meg. Az EFG Hajvágó Akadémia egy szenzációs, hiánypótló magyar startup. (Bővebben itt: http://www.efgsys.com) Felfogása szerint a fodrász olyan hajdizájner, akinek a kreativitása és művészi szabadsága nemcsak begyakorlott kézműves motorikán, hanem biztos mérnöki tudáson is alapszik. Korábbi fodrászati tanulmányaim (iskola, tankönyvek, mesterek, bemutatók, továbbképzések, folyóiratok és online szakmai oldalak) során a hajvágás tekintetében most első ízben fedeztem fel egy komplex és koherens, logikusan felépített rendszert, amelyben mindennek van neve, a fogalom-meghatározások világosak és egyértelműek. A rendszer ugyanakkor rugalmas és bővíthető, tehát nincs gátja a továbbgondolásnak. Az EFG Magyarországon megalkotta és hozzáférhetővé tette a hajvágás grammatikáját.

A továbbképzések alkalmával helyre tettünk általános és sokféle értelemben használt kifejezéseket, néven neveztünk tapasztalatból ismert, de soha le nem írt jelenségeket, törvényszerűségeket, ábrákat értelmeztünk és magunk is rajzoltunk, két dimenzióba fordítva a teret. Frizurákat, hajvágó videókat elemeztünk, megtanultuk, hogyan lehet “olvasni” a hajat. Feltártuk a munkánk során elkövetett leggyakoribb hibalehetőségeket és ezek okait. Számba vettük azokat az anatómiát és esztétikát szolgáló optikai eszközöket és trükköket, amelyek segítségével vendégeink számára a legelőnyösebb megjelenést biztosíthatjuk, azaz személyre szabhatjuk a divatot.

Az új ismeretanyag hihetetlenül töményen zúdult a nyakamba és még kell idő, hogy a megszerzett tudás a napi rutinba is mind jobban beépüljön. Ami biztos, hogy ez a kurzus minden fáradságot és pénzt megért. Köszönöm, EFG!

(A képeken a továbbképzésen készített rajzaim láthatók.)

ImageImageImageImage

 

 

 

One response to “Tanulni, tanulni, tanulni

  1. Visszajelzés: Éles áthajlás, avagy a fodrász új futócipője | hajmereszto·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s