Hajkritika EFG-módra/ Mark Zuckerberg

Image

Ha valaki húszévesen csinál egy akkora húzást, mint Mark Zuckerberg, élete hátralévő részében úgy nézhet ki, ahogy akar. Lehet szeretni vagy utálni a facebookot, lehet teóriákat gyártani arról, ki kitől mit nyúlt le, de aki erre a fejre ránéz, tudja: a szikra innét pattant ki. A helyzet pedig az, hogy rendkívüli módon lájkolom, ha valaki eredeti.
Mark Zuckerberg egyáltalán nem jelentéktelen külsejű fiatalember.  Klasszikus görög fej bújik itt elő, kérem szépen, némi íres tuninggal egy szürke kapucnis kardigánból. Hogy a test kissé pasztózus? Mit várhatunk egy olyan korban, ahol a diszkoszvetés már egy érzékenyebb egérrel is tökélyre fejleszthető?
Szóval adott egy férfias profil, amelyben a keménységet az orr és az áll határozott íve, valamint a hosszú és erős nyakat megtörő, figyelemreméltó ádámcsutka adja, a lágyságot pedig a húsos ajak és a vöröses barna hajzat göndörsége teremti meg. A mandulavágású, vízszínű, mégis élénk szemek, a szeplős arc gödrei és a nagy fülek rendhagyóan pöndörödő porcaikkal tovább fokozzák az arc játékosságát. Így lebeg Zuckerberg fizimiskája a fiúból férfiba, férfiból fiúba való örökös áttűnésben.
Annyi adottság és olyan összetettség van itt, hogy a legjobbat akkor tesszük a frizurával, ha meghagyjuk a haj természetességét, de megakadályozzuk, hogy túlnőjön a mellékszerepen. Zuckerberg ezt is jól érzi: ugyanazt a frizurát látjuk rajta mindig, csak eltérő növekedési fázisban. Az egyetlen trükk – és meggyőződésem, hogy ezt is Mark találta ki, nem a fodrász – a rövid frufru, amely kereszt irányban megtöri a hosszúkás arcot és a figyelmet a hibátlan homlokra, valamint az okos, eleven szemekre vonja el a fej túlzottan hangsúlyos alsó harmadáról.

ImageImageImageImageImage

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s