Nyomorultak

1
Az idei Oscar-t Best Hairstyling and Make Up kategóriában Victor Hugo A nyomorultak című regényének musical adaptációja nyerte el (2012, rendező: Tom Hooper, haj és smink: Lisa Westcott és Julie Dartnell). Itt látható a jelöléshez készített rövidfilm: http://www.youtube.com/watch?v=WiYBWBz_XBs.
A jelöltek között volt még két másik alkotás: Hitchcock (2013, rendező: Sascha Gervasi, haj és smink: Howard Berger, Peter Montagna és Martin Samuel) 2
és A hobbit – Váratlan utazás (2012, rendező: Peter Jackson, haj és smink: Peter Swords King, Rick Findlater és Tami Lane). ?????????????????????????????????
(Akit mélyebben érdekel a téma, Leonard Engelman beszélget a három jelölt film alkotóival válogatott részletek bemutatása mellett itt: http://www.youtube.com/watch?v=tOgXfNZvf8I. )
Lisa Westcott harmadik jelölése alkalmával nyerte el az Oscar-t. Korábban már kétszer is felterjesztették a díjra (Szerelmes Shakespeare és Mrs. Brown). Julie Darntnell-nek pedig ez volt az első jelölése.
7

A zsűri nagyra becsülhette Anne Hathaway szakmai alázatát, amelynek egyik megnyilvánulása volt, hogy a színésznő a filmért feláldozta hosszú fürtjeit, sőt, engedte, hogy kamera előtt vágják tövig a haját, ami a megszégyenülés (Fantine prostituált lesz) erős képi kifejezésére adott lehetőséget.
Üljünk be a moziba, élvezzük a filmet és örüljünk fogaink épségének!
456

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s