Burleszk

Amilyen lendületesen zárult a tavalyi év, olyan álmosan kezdődött 2013. (Már-már azt hittem, befagyott a tollam a nagy hidegben.) Pedig minden okom megvolt arra, hogy felpörögjek, hiszen utolsó vizsgáim következnek. Gyakoroltam, de az energia valahogy hiányzott. Aztán jött a fordulat: a neve norovírus! A kislányom kezdte, utána a fiam, majd a nagylányom következett, végül a férjem dőlt ki, én mindeközben csendesebb tünetekkel ugyan, de végigkövettem a folyamatot a maga bő kéthetes lefolyásában. Nem tudom, más tapasztalta-e már, hogy a vírusoknak van egy ún. családbarát mutációja, amely a nőket támadja meg. A lényege, hogy az anya csak annyira fertőződik meg tőle, hogy a családtagok felépüléséig alkalmas marad az ápolási feladatok ellátására. Aztán egy tus erejéig ő is felvillantja a betegség összes tünetét, de akkor a többiek már a ruhatárban várakoznak a kabátjaikra.
Szóval, amikor nem teát főztem, ágyneműt mostam vagy kilincset fertőtlenítettem, beszárítottam egy Hindenburgot a babafejen, vagy lábadozó lányom fejére építettem kontyot, aki sápadtan és megsoványodva adogatta a hajtűket. Az ifjú Audrey Hepburn is így nézhetett ki a háború után a lerombolt Hollandiában.
A pénteki vizsgára összetákoltam magam, jó jegyeket kaptam, kivéve a két mumust, a vizes Marcell-t és a vashullámot, de ezekből is átmentem. Borotválásra pedig ötöst adtak, vagyis jobban le tudom szedni a szőrt, mint ahogy egy férfi saját magának. (Hogy erre a következtetésre miképpen jutottam, maradjon titok!) Azért vannak még magasságok, ahová el szeretnék jutni, nézzétek: http://www.youtube.com/watch?v=5vaZtPNOTbM
chaplin

5 responses to “Burleszk

  1. Szia,Zsuzsi!
    Nemrég fedeztem fel a blogod, Jobbulást kívánok! Gratulálok a sikeres vizsgához! Fantasztikus temperamentummal éled az életed,Öröm lehet ilyen sok oldalú, szines, izgalmas személyiségnek a férje, gyereke, barátnője,rokona és ismerőse lenni.
    Nagyon tetszenek az írásaid nagyon jóóóók!!Szórakoztató szilánkok az életedből és nem nélkülözik az öniróniát sem. Szerintem az írásban is tehetséges vagy!
    Remek befejezés volt a Chaplin is.kösziönöm jól szórakoztam!
    Apropó és még mi leszel ha nagy leszel?!

  2. Visszajelzés: A vírusűző | hajmereszto·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s