Kék madár


Már régóta tervezem, hogy írok a fodrász kellékboltokról, vagy fodrászkellék boltokról, vagy fodrászkellékboltokról ? (…)
Tegnap a Hajas Kft. Kis József utcai boltjában jártam: kapucsengőn 50-est beütni, aztán mélyen hátra a pesti bérház komor, sárgaköves udvarán, vaskapu, majd üvegajtó. Nem csoda, hogy hét lakat alatt őrzik: itt egy órát elbogarászni időutazás és bizsu boldogság egyszerre!
Pedig az első élmény a sutaság és kívülállóság érzése, amelyre jócskán rásegít az eladónő átható, fölényes tekintetével és keresztkérdéseivel. Nem érti, hogy egy kábé ekkora, alul kerek, fölül piros dolgot keresek, amibe bele lehet húzni… Aztán szégyenkezve ébredsz rá, hogy hajadnak ápolását milyen sivár tárgykultúra övezte mostanáig, holott egy neon zöld stílfésű vagy egy hajba vasalható strassz csík életet menthet!
Van itt minden a hullámcsattól a klimazonig (na ugye?), a dauervíztől a hajfénykrémig, a filléres leleményektől a méregdrága kézműves ollókig, de még fodrászbútorok is kaphatók újan vagy használtan. Bár csak egy fésűért mentem, végül nem szerény pakkal álltam a pénztárhoz. Legvagányabb szerzeményem a KÉK POR, amellyel aztán délután a szalonban társaimat is boldogítottam.
Kenjétek Ti is a hajatokba!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s