Beauty 2012

Ha az ember a szépségipari mesterségek ünnepére készül, joggal feltételezi, hogy ott majd lesz csillám, pompa, Zephyr és rózsás labyrinth, de legalábbis kakaóvaj folyik a csapból.
Ehhez képest a hétvégi Beauty 2012, amelynek első ízben voltam látogatója, csalódást okozott. A huzatos folyóson, bedugult orrú, szürke egyen pulcsiban didergő hostessek vették át a kabátokat. Belépéskor jókedvű fickó kérte a jegyemet, aki már elegánsan volt felöltözve. Ez a pozitív benyomás tovább erősítette bennem azt a tapasztalatot, mely szerint a szépségiparban tevékenykedő férfiak sokkal igényesebbek saját külsejükre, mint nő társaik. Hányszor látunk lányokat lenövéses hajukat varkocsba fogva, agyonmosott fekete pólóban, papucsban, rezzenéstelen arccal dolgozni, míg a fiúk többnyire akkurátusan belőtt frizurával, mélyen dekoltált ingben, feszes nadrágban és trendi cipőben, a tükörbe mosolyogva végzik munkájukat?
Az expón nem láttuk se nagy szalonok – Hajas, Zsidró, Fátrai – standjait, de a bemutató- és vásár kínálata fodrászkellékek tekintetében is elég gyenge volt. Azt hittem, egyik szalonbútorból a másikba ülök majd, felpróbálok egy csomó szexi munkaköpenyt, a kencéket pedig három napig nem tudom lemosni a kezemről. Reméltem, hogy itt végre megtalálom a régóta keresett, megfelelő keménységű és fogazatú, lehetőleg csontszínű stuccoló fésűt, az egyetlent, amellyel a Marcell-hullámot valahogy be tudom fésülni, amióta bevezették azt az őrült szabályt, hogy nem szabad hozzá sampont használni. Rutinosabb látogatók szerint már a színpad is negyedakkora, mint régen volt, mégis a Haj és Stílus magazin dobogóin párhuzamosan tartott frizurakészítési show-k miatt érte meg kimenni a rendezvényre. Két személyt nyerte el abszolút szimpátiámat: Batki Péter szegedi és Sarkady Lívia győri fodrászmester. Előbbi tudatos hajvágásból – eddig azt hittem, valamennyi az –, utóbbi barokk ihletésű kontyok készítéséből tartott bemutatót.
Zöldfülűként nem merek szakmai fásultságot kiolvasni az egészből, inkább azzal magyaráztam magamnak a rendezvény középszerűségét, hogy bizonyára a SYMA csarnok kibérlése sokba került a szervezőknek, így azok túlságosan magas részvételi díjat kértek a kiállítóktól, és hát a válság, mint makacs lokni, ide is begyűrűzött.
A műköröm-lobbi viszont nagyon erős! Kár, hogy ez az ágazat engem teljesen hidegen hagy!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s