Visszaszámlálás

Most kezdem felfogni! Alig 6 hónap van hátra a szakmunkásvizsgáig, aztán pedig nincs más, csak a nagybetűs fodrászélet. Lázasan járatom az agyam: hogyan lehet ennyi idő olyan szakmai rutinra szert tenni, amellyel bátran kiállhatok a vendégek elé, akik feltehetően nem a vizsgafeladatokhoz igazítják majd az elvárásaikat?

Tanulás szempontjából a festéselmélet is eléggé összetett dolog, mégis a hajvágás az, ami a legkönyörtelenebbül követeli magának az időt, ráadásul a divat sodrásában. Tengernyi fazon, számtalan arcforma, hajtípus, egyéniség és kulturális kötődés – mindebből kell kikeverni a legjobbat! Úgy érzem, támaszra van szükségem ahhoz, hogy a lehető legjobban ki tudjam használni következő félévet.

Két lépésre szántam el magam:

  1. Hatalmas vendégtoborzó akcióba kezdek

Heti 3X5 órát dolgozom a szalonban. Ha sikerül naponta átlagban 3 vendéget kiszolgálni, az a záróvizsgáig még összesen mintegy 160 hajvágást jelent.

  1. Saját gyakorló kollekciót állítok össze

Annak érdekében, hogy konkrét frizurák elkészítése bevésődhessen, összeállítok egy női, férfi és gyerek hajviseletekből álló kollekciót. (Az ötletet a BioHair adta.) Olyan hajakat választottam, amelyek nekem tetszenek és tapasztalatom szerint kedveltek is. Az a vendég, aki a gyakorló-kollekcióból választ, különleges fejmasszázst kap majd ajándékba. (Aki pedig bobot kér, még túrórudit is kap!)

Íme, első hajgyűjteményem!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s