Küzdök a konttyal

Az utolsó modulzáró vizsga közeleg: női divathajvágás, festés, melírozás, rondóhullám kialakítása sütővassal és az alkalmi frizura, azaz kontykészítés. Ez utóbbi elég kemény diónak bizonyul.

A felkészülés elején több száz képet végignéztem, hogy találjak egy olyan hajviseletet, amely jelen tudásommal és rutinommal az előírt 35 percen belül megfelelő módon elkészíthető, ugyanakkor saját ízlésemet, egyénségemet is tükrözi valamelyest. Először egy spanyol kontyot választottam – itt a konty a tarkón középen vagy valamelyik oldalon helyezkedik el. Mikor azonban először találkoztam modellemmel, be kellett látnom, hogy Anna arcformájához jobban illik, ha a frizura hangsúlya a fejtetőre kerül. Így jutottam a ’60-as évek jellegzetes tupírozott fejbúb-kontyához, amely Audrey Hepburn Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany) című filmjéből emlékezetes.
Ebbe a kontyformába is beleszerettem, jóllehet a fejtetőre gyűjtött hajtömeg esztétikus eltüntetése és a tarkón növő babahajak egyenletes elsimítása még sok gondot okoz.

Nagylányomnak ballagására el is készítettem egy lehetséges verziót, rengeteg hullámcsattal, mert Lili haja épphogy csak eléri a vállát. Az osztálytársak és szülők visszajelzése után azt remélem, hogy jó úton haladok!

2 responses to “Küzdök a konttyal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s