Stuccolni jó!

Tegnap megtört a jég: először vágtam le a haját egészében és kizárólag ollóval egy Férfinek! Kisfiúk már ültek a székemben, de a tisztes őszes halántékra és kopaszodásra várni kellett. Ernő kiváló modell volt: igényes, vállalkozó kedvű és türelmes.

Image

Image

Image

A stuccolás olyan hajvágási mód, amikor a fésű és az olló összehangolt, folyamatos, könnyed és biztos mozgásával egyszerre vágunk és hozunk létre átmenetet. Kívülálló számára ez a mozdulat lendületességénél és fürgeségénél fogva pofon egyszerűnek tűnhet, de igazán szépen csak a gyakorlott fodrász képes kivitelezni, mert érteni és látni kell a fej körül azt a képzeletbeli síkot, amelyet a forma kialakításakor követünk.

A klasszikus férfi stuccolt hajat hord. Az átmenet lehet hosszú (angol hajvágás) vagy rövid (francia hajvágás), a nyak- és oldalfazon lehet éles vagy kevésbé határozott, az első hajrész készülhet választékkal vagy egészében hátrafésülve. Lényeg, hogy ezen a hajviseleten valahogy nem hagy nyomot az idő. Tessék megnézni, sőt, kipróbálni!

A hajnyírógép és az olló közül választani pedig olyan, mint arról dönteni: instant kávét igyunk-e vagy valódi főzöttet.

A hajnyíró zúg, az olló zenél!

2 responses to “Stuccolni jó!

    • Valószínűleg azért géppel vágnak, mert gyorsabb, de a derekat sem kell annyira megdönteni. A stuccolást amúgy oktatják, vizsgázni is kell klasszikus férfi hajvágásból, amelynek ez a művelet része.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s