Esszenciálisan kinézni

Március elején második alkalommal rendezték meg a Budapest Essential Looks című nagyszabású trend eseményt a Schwarzkopf Professional támogatásával.  A több napos rendezvényen a hazai divatszakma legmeghatározóbb designerei mellett lelkes fodrásztanoncként idén már én is részt vettem. A szervezők ugyanis ebben az évben kiegészítették a programot egy fodrászszakmai nappal: ma volt a Schwarzkopf Professional Essential Looks tavaszi trend show-ja.

(Az első képen a háttérben középen Papasz Vaszilisz mesterfodrász, aki 2011. augusztus 20-án a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét (polgári tagozat) kapta meg.)

Ádám (hairmaster01) felajánlotta, hogy tanulmányi kirándulás keretében elviszi minket a bemutatóra. Hajlakk után szimatolva közelítettük meg a Millenáris Teátrumot. Érkezésünkkor a terem tömve volt, épp a 2012-es esküvői ruhakollekciók – Fehér Szalon, Orlando, Léber Barbara – premierje zajlott. A professzionális fény- és hangtechnikával megvalósított élő bemutatók és közéjük illesztett, hatásos zenékre komponált, dinamikusra vágott szpotok, a villanó vakuk, és az egyes végén adott (szerény!) taps olyan volt, mint amilyet a Fashion TV-n lehet látni. A modellek itt is a korszellemnek megfelelően bánatos vagy éppen ádáz arccal, soványan és többnyire 40-es lábmérettel vonultak végig a kifutón gyönyörű ruháikban.

Az összes menyasszonyi ruha légies és könnyen viselhető volt. A súlyos anyagok és az abroncs, a bezártság és feszesség éppúgy mellőzve volt, mint a kehelybe záródó formák tartózkodó szűziessége. A házasságkötés ruhákban megfogalmazott asszociációi – a szaloncukortól a tövis nélküli rózsáig – azt hirdették, hogy az oltár elé bátran odaléphet bárki, és boldogan él majd, amíg meg nem hal. A mellrészt valahogy mindig felülméretezték, így a keblek és a számukra kijelölt hellyel sehogy sem tudtak összhangba kerülni. A lányok haja egyszerű kontyban volt összefogva, frufru nélkül, a smink a szájra tette a hangsúlyt, a matt piros ajkak mögül azonban csak kivételes esetben bújtak elő a fogak.

A menyasszonyruhák után következett a Schwarzkopf bemutatója. Az idei tavasz és nyár vágásait és divat hajszíneit két termékcsaládon (Osis és Essensity) is bemutatták. Az Essensity egy ammónia- és illatanyagmentes, tisztán növényi alapanyagú hajfesték 100%-os őszhaj fedéssel. Elhangzott, hogy egyre több vendég választ a fejbőr-, haj- és környezetkímélő festékeket, de a fotósok is intenzívebben kattogtatták gépeiket ennek a terméknek a bemutatásakor. Megtudtam, hogy a hajfestés fiatal férfiak esetében is abszolút trendi. Az viszont elég gáz, ha a festett férfihaj mögül kivöröslik az eredeti. (A Schwarzkopf termékeivel ez állítólag nem fordulhat elő.)

Egy külön rész foglalkozott az örökké vágyott szőke hajjal.  A Blondme 9 színárnyalatot világosító szőkítővel – ez azt jelenti, hogy a termék sötétbarnából is képes platinaszőkét csinálni  – meghökkentő módon éppen egy gothic pár hajviseletét kreálta meg a bemutató fodrász.

A „finisező” termékek (lakkok, waxok) következtek, amelyek segítségével pillanatok alatt készíthetünk egyazon frizurából hangulatunk szerint jó tanulót vagy dacos punkot.

Végül összeengedték a két design-világot, győzzön a jobbik, vagyis lássuk, mire mennek a Schwarzkopf innovációi a magyar divattervezők köréjük komponált kollekcióival. Ekkor határozottan az volt a benyomásom, mintha a pszichiátriai kezelés alatt állók klubja lépett volna a színpadra. Világuk mégsem nyomasztó volt, hanem inkább valóságos. A gyűrt anyagból készített, vagy merész helyeken húzott, fakó sötét vagy nyers színű utcai viseletekben, szálkásra lakozott, így éles kontúrjukat elvesztő kontyaik alatt a modellek jobban meglelték identitásukat, mint egy órával korábban menyasszonyként.

A nap hátralévő eseményeiről le kellett mondanom egy családi program miatt, de a sok ingertől elfáradva ezt nem is bántam. Végül is ki az, aki két óránál többet képes nézni egy olyan színpadot, amelyikre maga nem léphet fel?

3 responses to “Esszenciálisan kinézni

  1. Azért egy picit “bánhatod” hogy nem maradtál(bár tudom hogy egy másik nagyon fontos eseményre voltál hivatalos) a délután további részében egy nagyon híres külföldi akadémiáról (Trevor Sorbie) érkezett egy magyar fodrászmester(Szabó Ádám) és számomra fantasztikus frizurakölteményeket kreált. Volt amiben még egy lufi is szerepet kapott,persze csak átmenetileg amíg a hajkölteményt megtartotta.Parádés volt és nagyon ötletes. És utána eljött amit én már nagyon vártam az igazi kontykészítés nagymesterei Szabó Erzsike és Karika Zsolt mesterfodrászok előadásában. Na az volt az igazi hajszobrászat,letisztult nagyon nőies menyasszonyi kontyokat láthattunk egy magas színvonalú előadás keretében. És itt volt taps bőven.

    • Mesterem, azért figyeled, hogy a fodrász guruk közt mennyi Szabó van?????? A lufit mi is bevezethetnénk a szalonban, héliummal a könyökünkre kötve olló- és fésűfojtás ellen.

      • Háát igen,bezzeg Diera nincs!!! A lufihoz meg csak annyit hogy nem biztos hogy kötném inkább bele kóstolnék a hangulat kedvéért! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s